Geen categorie

Onvolledige data van tachograaf leidt tot hoge boetes

 

De inspectie ILT treft met grote regelmaat gaten aan in de administratie van de tachograafdata. Dit kan bijvoorbeeld doordat er oneigenlijk met de bedrijfspas gewerkt wordt, maar dit kan leiden tot hoge boetes.

Het zou hierbij vooral gaan om bedrijven met meerdere BV’s waardoor er meerdere bedrijfskaarten in omloop zijn. Deze bedrijfskaarten worden vaak niet op de goede manier gebruikt voor het downloaden van data waardoor er gaten ontstaan in de gegevens administratie. Dit is te voorkomen door de tachograaf uit te lezen met de bedrijfskaart van de BV waarmee de tachograaf ooit is aangemeld.

Als de inspectie deze gaten aantreft in de data dan kan dat leiden tot zware boetes met bedragen van 4400 Euro per dag die er mist in de administratie! Dat het aardig op kan lopen bleek onlangs toen een bedrijf maar liefst 96 dagen in een maand bleek te missen in zijn administratie. Dat zijn boetes waar niet tegen te werken is..

Zorg dus dat je met de juiste bedrijfskaart werkt, ook als je onderweg uitleest moet je dus met het juiste pasje werken voor het uitlezen. Eigenlijk pleit dit hele verhaal voor het online- uitlezen van de tachograaf data. De verschillende merken tachograaf- aanbieders kunnen dat voor je regelen waardoor alle data altijd keurig op tijd en veilig opgeslagen wordt in op een centrale server. Dat kan zomaar een ton aan boetes schelen!