Transport

Trimble onthult nieuwe-generatie CarCube voor transport and logistieke dienstverlening.

Trimble
Sneller en krachtiger.

Trimble stelt haar nieuwe-generatie CarCube boordcomputer voor. De nieuwe CarCube beschikt over een slanke responsieve touch-screen met hoge resolutie en is uitgerust met een krachtigere processor. Het nieuwe systeem biedt niet alleen 3D-kaartweergave voor navigatie, maar toont bestuurders ook precies waar ze van rijstrook moeten veranderen om de efficiëntie te optimaliseren. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de CarCube te gebruiken voor het beheer van documenten zoals handleidingen of veiligheidsinstructies. Om de installatietijden verder in te perken heeft Trimble ook de afmetingen van de on-board unit aangepast aan het DIN-formaat.

"De CarCube boordcomputer had van meet af aan als belangrijkste focus gebruiksvriendelijkheid en veiligheid", zegt Jessie Pauwels, Country Manager van België bij Trimble Transport & Logistics. De nieuwste generatie biedt een verbeterde navigatie, met inbegrip van specifieke informatie en waarschuwingen m.b.t. veiligheid voor bestuurders, bijvoorbeeld in geval van onvoldoende ruimte onder bruggen of scherpe bochten. Het navigatiesysteem blijft actief, ook wanneer de vrachtwagen door een tunnel rijdt. Een andere nieuwe functie is een optie waarmee bestuurders documenten, zoals handleidingen, veiligheidsinstructies of bestuurdersgidsen via de nieuwe CarCube kunnen beheren. Hierbij worden zowel video- als Word- en PDF-bestanden ondersteund.

Het nieuwe systeem met DIN-ingang maakt het mogelijk om de boordcomputer nog sneller te installeren. "De permanente installatie van de CarCube zal ons hardware-concept blijven kenmerken in de toekomst. Niettemin hebben we ons gericht op kortere installatietijden en een eenvoudigere bediening", zegt Pauwels.

Net zoals bij vorige generaties, biedt de nieuwe CarCube ook de mogelijkheid tot automatische download van de tachograaf. Dit maakt het mogelijk om gegevens uit het massageheugen en de bestuurderskaart te exporteren terwijl het voertuig in beweging is en zonder enige tussenkomst vanwege de bestuurder. Via deze functie hebben planners direct toegang tot alle relevante gegevens. Dankzij de open architectuur, is de integratie van de nieuwste generatie CarCubes met de bestaande transport- en logistieke systemen eenvoudig.